G’ Vine Perspectives
Γιαννης Κοροβεσης•Competitions, News
Άλλος ένας διαγωνισμός για κοκτέιλ; Όχι ακριβώς.
Ένα από τα πιο premium τζιν παγκοσμίως, το γαλλικό G’ Vine, μας είχε «κακομάθει» με τους άκρως ενδιαφέροντες διαγωνισμούς που διοργάνωνε υπό το όνομα Gin Connoisseur Program, εδώ και αρκετά χρόνια. Φέτος ο διαγωνισμός αλλάζει όνομα και κόνσεπτ και μετονομάζεται σε G’ Vine Perspectives, καλώντας διαγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο σε ένα πρωτότυπο πρότζεκτ, που έχει να κάνει με την έμπνευση πίσω από το ποτό που θα δημιουργήσει ο καθένας τους.
Σε πρώτο χρόνο πρέπει να συμπληρώσουν εδώ τη φόρμα συμμετοχής καταθέτοντας παράλληλα ένα βίντεο δικιάς τους δημιουργίας. Σε αυτό θα πρέπει να παρουσιάζουν το πρόσωπο που τους ενέπνευσε για το ποτό τους και φυσικά να το παρασκευάζουν με τον τρόπο της αρεσκείας τους. Ουσιαστικά θα αποτίνουν φόρο τιμής στο πρόσωπο που διάλεξαν, αποκαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τους λόγους για τους οποίους δημιουργείται η σύνδεση μεταξύ ποτού και προσώπου, αλλά και άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας των διαγωνιζομένων. Ο διαγωνισμός άλλωστε, έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με αυτό το, αντισυμβατικό συνήθως, πρόσωπο που κοιτά τη ζωή υπό ένα διαφορετικό πρίσμα ή προοπτική και εμπνέει τους διαγωνιζόμενους να φτιάξουν το συγκεκριμένο ποτό.
Δέκα νικητές, από δέκα περιοχές του κόσμου, θα ξεχωρίσουν μέσα από την σούπερ σταρ κριτική επιτροπή των Ζαν Σεμπαστιάν Ρομπικέ (Jean Sebastien Robicquet), Άλεξ Κρατίνα, Τζέιμι Ουόκερ και Φίλιπ Νταφ. Θα πετάξουν για τη Γαλλία και το Κονιάκ, όπου φτιάχνεται το G’ Vine και θα μυηθούν για πέντε μέρες στα μυστικά της παραγωγής τού, παίρνοντας παράλληλα μέρος σε μια σειρά από σεμινάρια, γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις και εργαστήρια. Εκεί θα βρίσκονται σαν πρεσβευτές του G’ Vine, μεταξύ άλλων, και ο Γκάρι Ρίγκαν, ο Ράιαν Τσετιγιαουάρντανα (Ryan Chetiyawardana) αλλά και ο καλός φίλος Γκεγκάμ Καζαριάν που είχε αναδειχθεί παγκόσμιος νικητής του Gin Connoisseur Program το 2011.
Οι αιτήσεις συμμετοχής λήγουν στις 14 Μαΐου και οι νικητές από Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Γερμανία, Πορτογαλία, υπόλοιπη Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Αυστραλία και Ασία, ανακοινώνονται στις 28 του ίδιου μήνα. Εγώ έχω να σχολιάσω πως η διάκριση ενός ατόμου για την υπόλοιπη Ευρώπη, χωρίς να χρειάζεται να ανταγωνιστείς κάποιον από τις παραδοσιακά «μεγάλες δυνάμεις» του χώρου, πρέπει να θεωρείται κάπως ευκαιρία… Μήπως αξίζει να το σκεφτείς;