previous
next

5 τάσεις για το 2020 στη βιομηχανία των ποτών

Articles

Βιώσιμη ανάπτυξη & καινοτόμες συσκευασίες

Ζούμε σε μια περίοδο που η αειφορία και η βιώσιμη ανάπτυξη αφορά ολοένα και περισσότερους καταναλωτές. Υπό αυτό το πλαίσιο ηθικών αξιών, οι εταιρείες που ενσωματώνουν αυτού του είδους την βιώσιμη ανάπτυξη, θα συνεχίσουν να αυξάνονται διαρκώς, αφού πλέον και οι καταναλωτικές απαιτήσεις άλλαξαν.

Από την προμήθεια των πρώτων υλών, τις παραγωγικές μεθόδους και τη συσκευασία, οι εταιρείες πλέον επικεντρώνονται και επενδύουν σε συστήματα προσαρμοσμένα σε αυτό το νέο, ηθικό πλαίσιο αξιών. Τα επίπεδα αποτύπωσης άνθρακα, η μείωση των αποβλήτων και οι συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον, είναι έννοιες που μέχρι πριν δέκα χρόνια δεν απασχολούσαν σχεδόν καμία εταιρεία παραγωγής αλκοολούχων ποτών, ενώ σήμερα οι περισσότερες τις ενσωματώνουν στην επενδυτική  τους στρατηγική.

5 τάσεις για το 2020

Κατά συνέπεια, θα δούμε και προϊόντα βιολογικής παραγωγής, βίγκαν, απαλλαγμένα από πρόσθετα, καθώς και με όσο γίνεται μεγαλύτερη διαφάνεια στην παραγωγή τους.

Τα R&D τμήματα αρκετών εταιρειών-κολοσσών ήδη έχουν δημιουργήσει premium συσκευασίες, φιλικές προς το περιβάλλον και πλήρως ανακυκλώσιμες, που δεν επηρεάζουν και την γεύση του προϊόντος ή τη διάρκεια ζωής του.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΕ

Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Βετεράνος μπαρτέντερ, δημιουργός του Bitterbooze.com εν έτει 2011, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde στο τμήμα του...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

"5 τάσεις για το 2020 στη βιομηχανία των ποτών"

Articles

Δημοσιεύτηκε στις 14/02/2020